Nyitólap Küldjön nekünk E-mailt!
 
ÜGYFÉLKAPU

English
E-learning
ILIAS Logo
 
 
Próbálja ki tananyagainkat!
Office 365
ECDL
Általános információk
Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL  finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

2013. október 15-étől új ECDL vizsgatípusok léptek érvénybe, a modulokkal kapcsolatos változásokról az ECDL hivatalos honlapján további infromációk érhetők el.
 
Az új ECDL bizonyítvány típusok és felépítésük:
 
ECDL Standard
  • 7 modulos bizonyítvány
  • 4 kötelező modul
  • 3 választható modul
ECDL Base
  • 4 modulos bizonyítvány
  • 3 kötelező modul
  • 1 választható modul
1 modulos ECDL bizonyítványok
  • Ennek a bizonyítvány típusnak köszönhetően, bizonyos modulokból lehet önálló bizonyítványt szerezni
Az ECDL modulokról és bizonyítványokról részletesebb információt az NJSZT ECDL oldalán kaphat:
Vizsgák, vizsgadíjak
A vizsgákhoz legelőször ECDL vizsgakártyát kell vásárolni, melyre a vizsgázó eredményei lesznek vezetve. A kártya megvétele a WSH Kft.-nél vagy bármely más ECDL vizsgaközpontnál történhet. A kártya ára: 7.500 Ft + ÁFA., nappalis diákoknak 5.500 Ft + ÁFA. Az ECDL Base kártya ára: 6.000 Ft + ÁFA, nappalis diákoknak 4.500 Ft + ÁFA. A kártya megvétele után a vizsgázó az ECDL számítógépes adatbázis nyilvántartásába kerül.
 
A hét (illetve négy) modul vizsgáit az első vizsga letételétől számítva, három éven belül be kell fejezni. A vizsgák ára modulonként 3.500 Ft + ÁFA, nappalos diákoknak 2.000 Ft + ÁFA. Sikertelen vizsga esetén a vizsgadíjat újból ki kell fizetni.
 
A vizsgákra legalább 14 munkanappal a vizsga kezdete előtt kell jelentkezni írásban a vizsga@wsh.hu címen, illetve a kitöltött regisztrációs lapot e-mailben vagy faxon megküldeni. A vizsgák lebonyolításának feltétele legalább 8 fő jelentkezése az adott vizsganapra. Egy nap több modulból is lehet vizsgázni.
 
Vizsgaidőpontok
A vizsgák időpontját honlapunkon (www.wsh.hu) közzétesszük.
 
További információk
e-mailben: vizsga@wsh.hu
Telefonon: 06 (1) 353-9800

 
Oldal nyomtatása
bezár